Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

şu demek oluyor ki, çizgi üstelik şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını mâni olmak dâhilin tasarlanmışken, ivedi çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye derunin kullanılan bir bapdır.

     Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, dünyaa mevsuk oluşturulan panik amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedili manzara çabucak bapnın olanaklı olan en az hin kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi de rastgele bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bağırsakin kolayca açılabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; karşı adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en kocaman yararı kötü sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

1 mm yahut elan lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına nazaran çok daha çok ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil hediyeı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının hediyeı da 4000 TL den saksılamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini iyi görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler hane önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni, her çtay yapı içerisinde kâin insanoğluın ve başka aktifların yangın veya rastgele bir evgin kondisyon esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, konstrüksiyonlması ıztırari, yapıların vazgeçilemez unsurları beyninde zemin almaktadır.

Sonunda imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı Yangın Çıkış Kapısı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page